Hoppa till innehållet
LightInventory

Översatt med AI från den engelska versionen daterad 31 oktober 2026. Läs originalet

Säkerhetsmejl från LightInventory

Vilka säkerhetsmejl LightInventory skickar, vad de betyder, vad du gör om det inte var du och hur du skiljer ett äkta mejl från ett nätfiskeförsök.

Senast uppdaterad 31 oktober 2026

Vi mejlar dig när något viktigt händer med din inloggning, till exempel en inloggning från en ny enhet eller en ändring av dina inloggningsmetoder. De här mejlen ber aldrig om ditt lösenord, dina inloggningskoder eller återställningskoder, och de innehåller aldrig dina lagerdata.

Mejlen vi skickar

MejlNär vi skickar det
Ny inloggningEn ny enhet loggar in på ditt konto
Misslyckade inloggningsförsökNågon klarar det första inloggningssteget och misslyckas sedan med den andra faktorn 3 gånger i rad
Inloggningsmetod tillagdEn nyckelkod eller autentiseringsapp läggs till, eller inloggning med Google läggs till på ditt konto. Efter en inloggning med återställningskod står det i mejlet att den nya metoden är vilande i 24 timmar
Inloggningsmetod borttagenEn nyckelkod eller autentiseringsapp tas bort
Återställningskod användEn återställningskod används för att logga in. Mejlet förklarar att känsliga ändringar är pausade i 24 timmar
Nya återställningskoderEn ny uppsättning återställningskoder skapas
Lösenordet har ändratsDitt lösenord ändras eller återställs
Alla sessioner utloggadeDu använde Det var inte jag och alla sessioner loggades ut
Senaste ändringar ångradeDu använde Det var inte jag, och inloggningsmetoder som lagts till de senaste 24 timmarna togs bort

Varje mejl visar tidpunkten för händelsen. Säkerhetsmejl är en del av tjänsten, så det går inte att avregistrera sig från dem.

Om det inte var du

De flesta säkerhetsmejl har knappen Det var inte jag. Den öppnar en sida på LightInventory där du bekräftar med Logga ut alla sessioner. Sedan:

  • Loggas alla sessioner på ditt konto ut.
  • Tas varje nyckelkod, autentiseringsapp och uppsättning återställningskoder som lagts till de senaste 24 timmarna bort. Om det skulle lämna dig utan nyckelkod eller autentiseringsapp behålls den äldsta.
  • Mejlar vi dig vad som ångrades.

Länken fungerar en gång, i 7 dagar, och den kan aldrig användas för att logga in.

Logga in efter att du har använt länken

  1. Logga in med din första faktor.
  2. Bekräfta att det är du med din andra faktor. Om länken tog bort en metod eller dina återställningskoder använder du en nyckelkod eller autentiseringsapp som du fortfarande har: en återställningskod fungerar inte då.
  3. Om ditt konto nu saknar en inloggningsmetod eller sina återställningskoder ber konfigurationsguiden dig att konfigurera dem igen.
  4. Om du använder ett lösenord återställer du det.
  5. Gå igenom dina inloggningsmetoder i Säkerhet och dina sessioner.

Om du inte väntade dig ett mejl som saknar knappen Det var inte jag följer du steg 4 och 5 och kontaktar support@lightinventory.com.

Kontrollera att ett mejl verkligen kommer från oss

  • Vi ber aldrig om ditt lösenord, dina inloggningskoder eller återställningskoder via mejl. Den som gör det är inte LightInventory.
  • Inget mejl från oss loggar in dig. En e-postlänk kan återställa ett lösenord, men den ersätter aldrig den andra faktorn.
  • Om du är osäker använder du inte länken. Skriv själv in LightInventorys adress i webbläsaren och logga in där.
  • En nyckelkod fungerar bara på LightInventory, så den skyddar dig även om du av misstag öppnar en falsk sida.

Relaterat

NästaBekräfta att det är du vid känsliga ändringar →