Przejdź do treści
LightInventory

Przetłumaczono przy użyciu AI z angielskiej wersji z dnia 31 października 2026. Przeczytaj oryginał

E-maile dotyczące bezpieczeństwa od LightInventory

Jakie e-maile dotyczące bezpieczeństwa wysyła LightInventory, co oznacza każdy z nich, co zrobić, jeśli to nie Ty, i jak odróżnić prawdziwy e-mail od phishingu.

Ostatnia aktualizacja: 31 października 2026

Wysyłamy Ci e-mail, gdy z logowaniem dzieje się coś ważnego, na przykład gdy loguje się nowe urządzenie lub zmieniają się Twoje metody logowania. Te e-maile nigdy nie proszą o hasło, kody logowania ani kody odzyskiwania i nigdy nie zawierają danych magazynowych.

Jakie e-maile wysyłamy

E-mailKiedy go wysyłamy
Nowe logowanieNa Twoje konto loguje się nowe urządzenie
Nieudane próby logowaniaKtoś przechodzi pierwszy etap logowania, a potem 3 razy z rzędu nie przechodzi drugiego składnika
Dodano metodę logowaniaDodano klucz dostępu lub aplikację uwierzytelniającą albo do konta dodano logowanie przez Google. Po zalogowaniu kodem odzyskiwania e-mail informuje, że nowa metoda przez 24 godziny oczekuje na aktywację
Usunięto metodę logowaniaUsunięto klucz dostępu lub aplikację uwierzytelniającą
Użyto kodu odzyskiwaniaDo zalogowania użyto kodu odzyskiwania. E-mail wyjaśnia, że zmiany wrażliwe są wstrzymane przez 24 godziny
Nowe kody odzyskiwaniaUtworzono nowy zestaw kodów odzyskiwania
Hasło zostało zmienioneTwoje hasło zostało zmienione lub zresetowane
Wszystkie sesje wylogowaneUżyłeś opcji To nie ja i wszystkie sesje zostały wylogowane
Ostatnie zmiany cofnięteUżyłeś opcji To nie ja i metody logowania dodane w ciągu ostatnich 24 godzin zostały usunięte

Każdy e-mail podaje czas zdarzenia. E-maile dotyczące bezpieczeństwa są częścią usługi, więc nie można zrezygnować z ich otrzymywania.

Jeśli to nie Ty

Większość e-maili dotyczących bezpieczeństwa ma przycisk To nie ja. Otwiera on stronę w LightInventory, na której potwierdzasz wybór opcją Wyloguj wszystkie sesje. Wtedy:

  • Wszystkie sesje na Twoim koncie zostają wylogowane.
  • Każdy klucz dostępu, aplikacja uwierzytelniająca i zestaw kodów odzyskiwania dodane w ciągu ostatnich 24 godzin zostają usunięte. Jeśli zostawiłoby Cię to bez klucza dostępu i aplikacji uwierzytelniającej, najstarsza z tych metod zostaje.
  • Wysyłamy Ci e-mail z informacją, co zostało cofnięte.

Link działa raz, przez 7 dni, i nigdy nie można go użyć do zalogowania.

Logowanie po użyciu linku

  1. Zaloguj się pierwszym składnikiem.
  2. Potwierdź, że to Ty, drugim składnikiem. Jeśli link usunął metodę lub kody odzyskiwania, użyj klucza dostępu lub aplikacji uwierzytelniającej, które nadal masz: kod odzyskiwania wtedy nie działa.
  3. Jeśli na koncie brakuje teraz metody logowania lub kodów odzyskiwania, kreator konfiguracji poprosi o ich ponowne skonfigurowanie.
  4. Jeśli używasz hasła, zresetuj je.
  5. Przejrzyj metody logowania w sekcji Bezpieczeństwo oraz swoje sesje.

Jeśli nie spodziewałeś się e-maila, który nie ma przycisku To nie ja, wykonaj kroki 4 i 5 i skontaktuj się z support@lightinventory.com.

Jak sprawdzić, czy e-mail jest naprawdę od nas

  • Nigdy nie prosimy e-mailem o hasło, kody logowania ani kody odzyskiwania. Ktoś, kto o to prosi, nie jest LightInventory.
  • Żaden e-mail od nas Cię nie loguje. Link z e-maila może zresetować hasło, ale nigdy nie zastępuje drugiego składnika.
  • W razie wątpliwości nie korzystaj z linku. Wpisz adres LightInventory w przeglądarce samodzielnie i zaloguj się tam.
  • Klucz dostępu działa tylko w LightInventory, więc chroni Cię nawet wtedy, gdy przez pomyłkę otworzysz fałszywą stronę.

Powiązane

DalejPotwierdzanie tożsamości przy zmianach wrażliwych →