Tradus cu ajutorul IA din versiunea în engleză din 28 octombrie 2026. Citiți originalul
Restabiliți o versiune anterioară a unei foi de calcul Google
Restabiliți întreaga foaie de calcul din istoricul versiunilor sau copiați o versiune anterioară și recuperați doar zona necesară, fără a pierde modificările noi.
Ultima actualizare: 28 octombrie 2026
Dați clic pe Ultima modificare în dreapta sus, alegeți versiunea anterioară și dați clic pe Restabilește această versiune. Astfel este înlocuită întreaga foaie de calcul. Dacă aveți nevoie doar de o parte din ea, faceți în schimb o copie a versiunii anterioare și copiați zona de acolo, ca modificările mai noi și istoricul editărilor celulelor să rămână intacte.
Aveți nevoie de permisiunea de a edita fișierul pentru a-i vedea istoricul versiunilor.
Înainte de restabilire
Restabilirea afectează tot fișierul, nu doar celulele care vă interesează.
- Fiecare modificare făcută după acea versiune este anulată, în toate filele, indiferent cine a făcut-o.
- Google spune că, la restabilirea unei versiuni a foii de calcul, „se șterge istoricul editărilor celulă cu celulă pentru toate modificările făcute înainte de restabilire”. Dacă aveți nevoie de acest istoric, faceți o copie.
Pentru un registru de stocuri, restabilirea întregului fișier elimină și toate mișcările înregistrate de la acea versiune încoace. Copierea înapoi a unei singure zone sau adăugarea unei mișcări de corecție este de obicei mai sigură.
Restabiliți întreaga foaie de calcul
- Deschideți foaia de calcul pe computer.
- În dreapta sus, dați clic pe Ultima modificare.
- În panoul din dreapta, alegeți versiunea anterioară. Dați clic pe Afișează rândurile nemodificate în dreapta jos dacă vreți să vedeți rândurile care nu s-au schimbat.
- În partea de sus, dați clic pe Restabilește această versiune.
- Dați clic pe Restabilește.
Copiați o versiune anterioară și recuperați o singură zonă
- Deschideți foaia de calcul și dați clic pe Ultima modificare în dreapta sus.
- În panoul din dreapta, lângă versiunea dorită, dați clic pe Mai multe → Fă o copie.
- Introduceți un nume pentru copie, de exemplu „Stocuri înainte de lipirea din 27.10.2026”.
- Alegeți unde să o salvați.
- Dați clic pe Trimite-l acelorași persoane numai dacă și alții au nevoie de copie.
- Dați clic pe OK.
Acum aduceți zona înapoi în fișierul activ:
- În copie, pe fila de care aveți nevoie, dați clic pe săgeata în jos de pe fila foii.
- Dați clic pe Copiază în, alegeți foaia de calcul activă, apoi dați clic pe Selectează. Fila apare în fișierul activ ca filă nouă.
- În fișierul activ, selectați zona de care aveți nevoie din acea filă nouă și copiați-o.
- Selectați prima celulă a zonei de destinație și dați clic pe Editează → Inserare specială → Inserează numai valorile.
- Verificați rezultatul, apoi ștergeți fila temporară.
Denumiți versiunile de care ați putea avea nevoie din nou
Versiunile denumite sunt ușor de găsit și nu sunt îmbinate cu alte versiuni.
- Dați clic pe Ultima modificare în dreapta sus.
- Alegeți versiunea.
- Dați clic pe Mai multe → Denumește această versiune și introduceți un nume.
Puteți adăuga până la 15 versiuni denumite per foaie de calcul. Pentru a le vedea doar pe acestea, activați Afișează numai versiunile denumite. Un obicei bun pentru stocuri: denumiți o versiune după fiecare inventariere.
Dacă nu găsiți versiunea de care aveți nevoie
- Google precizează că „versiunile fișierului tău pot fi îmbinate ocazional”, așa că modificările făcute la scurt timp una după alta pot apărea ca o singură versiune. În panoul din dreapta, dați clic pe Extinde pentru a vedea versiunile grupate.
- Dacă nu vedeți deloc istoricul versiunilor, nu aveți permisiunea de editare. Cereți-o proprietarului.
- Proprietarul unui fișier dintr-un Cont Google personal poate șterge versiunile nedenumite, iar Google spune că ștergerea istoricului versiunilor „este definitivă și nu poate fi anulată”.
Cum gestionează LightInventory anulările
În LightInventory nu restabiliți întregul fișier pentru a corecta o greșeală. O anulare adaugă o înregistrare compensatorie: mișcarea opusă sau valoarea anterioară a câmpului, înregistrată în fila Log împreună cu cine a anulat-o și când. Modificările altor persoane rămân la locul lor, iar istoricul arată atât greșeala, cât și corectura. Dacă o filă gestionată este ștearsă sau golită direct în foaia de calcul, LightInventory trece spațiul de lucru în modul doar în citire și vă ghidează să o restabiliți din istoricul versiunilor Google. Consultați jurnalul de audit.